Menu Close

Hoe inbraken vermijden.

Inbraken vermijden 1

Onze tips om inbraken te vermijden.

Om potentiële inbrekers te ontmoedigen is het belangrijk dat u bepaalde zaken in acht neemt.

Op vakantie? Verwittig de lokale politie.
Als u voor een bepaalde tijd met vakantie gaat raden wij u ten zeerste aan dit te melden aan de lokale politie. Zij zullen, bij uw afwezigheid, regelmatig een kijkje komen nemen in uw buurt om te zien of alles veilig is.

Facebook en andere sociale media
Het is ten zeerste onverstandig om op Facebook en andere sociale media om te vermelden dat je op vakantie bent en aldus niet thuis bent.

Antwoordapparaat
Laat nooit een bericht op je voicemail achter met de melding dat je voor een periode op vakantie bent. Dat is vragen om moeilijkheden.

Gordijnen, lamellen en dergelijke
Om de indruk te wekken dat er iemand in je woning is, adviseren wij om aan je buren, kennissen of familie te vragen om regelmatig tijdens de dag de gordijnen, lamellen en dergelijke te openen en ‘s avonds dicht te doen.

Brievenbus
Als je brievenbus uitpuilt van de post, geeft dit uiteraard ook een signaal aan inbrekers: zij denken immers dat er niemand aanwezig is in je woning.
Dus: laat de brievenbus met regelmaat ledigen en dat de post niet zichtbaar meer is.

Vervoermiddelen
Het is steeds een goed idee, als u bvb. over 2 auto’s beschikt, om één ervan voor je woning te parkeren. Fietsen, bromfietsen en dergelijke meer geven ook het gedacht dat er iemand aanwezig is.
Als u over 2 auto’s beschikt, is het goed om er één vlak voor uw huis te parkeren. Ook een fiets bij de voordeur wekt de indruk dat er iemand binnen is.

Programmeerbare tijdschakelaar
Met dit toestel kan u de verlichting automatisch met periodes aan- en uitzetten, zodat de indruk wordt gewekt dat er iemand in uw woning aanwezig is.

Verlichting aan de buitenkant van uw woning
Je kan het inbrekers lastig maken om je woning uit te kiezen voor hun inbraak, als een automatische sensor de buitenverlichting aansteekt van zodra er iemand of iets langs je woning passeert.

Google Street View
Elke technologie heeft zijn voor- en nadelen: vooraleer inbrekers hun slag willen slagen, gebruiken ze dankbaar de mogelijkheden van Google Street View om hun target te bestuderen. Als je vraagt aan Google om je woning te verbergen op Google Maps en Street View, kan dit zonder problemen gebeuren.

Vuilbakken en afvalcontainers
Plaats, voor je vertrek, alle afvalcontainers en vuilbakken binnenin je woning, aangezien inbrekers er gretig gebruik van maken om er op te klimmen en zich zo toegang te verschaffen tot je woning.